Beauty

Afro beautyshops

Keratinebehandeling? Wimperextensions? Haarextensions?

Je ziet ze wel vaker voorbij komen op het web, de ‘beauty enhancers’. Ik word al sedert m’n geboorte myr-tutje genoemd. Als je zelf nou ook een beetje handig bent met tutten, loop dan eens binnen in een afro beauty shop. Ze hebben een hoop (natuurlijke) huid- en haarproducten die je niet bij de reguliere drogist kan kopen, voor een prima prijsje. Zelf je haar een keratinebehandeling geven? Kan.

Humanhair-extension clip-ins maken? Ik heb alle soorten extensions gehad, plakken, naaien, ringetjes, you name it. Maar ze zakken uit, zijn zichtbaar, je slaapt er niet lekker mee en ze worden snel lelijk. Clip-in extensions zijn mijn favoriet. Je doet ze in als je een speciale avond hebt, en zodra je weer thuis bent, kunnen ze weer uit! Koop een weave in je eigen haarkleur en haarstijl, wat clips, knip, plak en naai ze tot je eigen wens. Zorg er wel voor dat je ze laag op je hoofd plaatst, zodat je eigen haar er overheen valt. Ik heb zelf twee korte stukken voor onderaan m’n hoofd, en twee langere van oor tot oor.

Wimperextensions.

I ENVY by Kiss

Ik blijf ’s ochtends liever tien minuten langer doorslapen, dan dat ik nòg eerder opmoet om mascara aan te brengen. Sowieso ben ik daar altijd de meeste tijd aan kwijt, tijdens m’n make-up routine. En je moet het er ook weer afhalen, dat zijn toch weer vijf minuten die je nooit meer terugkrijgt. Valse wimpers vind ik ’too much’ voor dagelijks, je ziet meteen dat het geen natuurlijke wimpers zijn. Wimperextensions zijn voor mij ideaal. Ik ben ermee begonnen als proefkonijntje te spelen voor een cursiste. Bij een schoonheidssalon betaal je er rond de €50,- voor, dus ik ging eens Googlelen hoe dit goedkoper kan. Ergo, DIY. Individual lashes, te koop bij deze beautyshops, maar ik zag ze laatst ook liggen bij Kruidvat en Primark rond de €4,-. Ik neem een pakje met verschillende lengtes van natural hair, korter aan de binnenkant en langer aan de buitenkant van het oog.

Als je ze goed verzorgt en er weinig met je vingers aanzit, blijven ze makkelijk een maand zitten. Wel vallen sommige plukjes uit, en werk ik ze om de twee weken even bij. Alsnog minder werk en goedkoper dan de dagelijkse mascara. Een tip, laat de lijm een paar seconden drogen op het plukje, voordat je deze in je wimperlijn aanbrengt. Deze dame laat goed zien hoe het werkt.

Hieronder een lijst van winkels waar je terecht kan;

Afro Indian Market
Wagenstraat 64
2512 AX Den Haag
070 364 53 40

Afro New Creation
Hobbemastraat 322 2
526 JX Den Haag
070 362 13 40

A&F Cosmetics
Hobbemaplein 52
2526 JC Den Haag
070 388 87 90

Ameri First
Hobbemaplein 99
2526 JD Den Haag
070 389 84 71

BC Cosmatics
Lorentzplein 15
2522 EB Den Haag
070 322 05 04

Me Gorgeous
De Heemstraat 164
2525 EN Den Haag
070 389 04 37

Standaard